Badrumstrender 2019

Så här en bit in på det nya året är det alltid kul att titta lite i kristallkulan och se vad framtiden bär i sitt sköte vad gäller badrumsinredning. Av erfarenhet vet vi dock att vår smak här i Stockholm och övriga Norden förblir sig ganska lik från år till år, oavsett vad trendexperterna säger. Vi gillar kakel och vi föredrar en ljus, enkel stil, gärna med lite lyxiga detaljer. Men det är alltid kul med nyheter, och en del trender är verkligen värda att bejaka och få bli en del av den allmänna smaken. Ingen utformar väl sitt badrum helt enligt trendkompassen, men trender är ju inte heller till för att följas slaviskt, utan för att få inspiration och hjälp med nya idéer och förslag.

”Mjuka former och rundade hörn syns på många av de nya badrumsprodukter som börjar säljas under 2019, och framför allt runda speglar verka komma stort”

Så vad ser vi då i kristallkulan för 2019? Ja, mycket tycks det från inredarnas håll handla om att leka med former, och att frångå de ofta lite kantiga linjer som tidigare präglat badrum. Mjuka former och rundade hörn syns på många av de nya badrumsprodukter som börjar säljas under 2019, och framför allt runda speglar verka komma stort. Det här är faktiskt en trend som vi tror kommer att få ett brett genomslag även här uppe i Sverige. Badrummet ska ju vara en plats för avkoppling, och att omges av runda och mjuka former har verkligen en avslappnande effekt.

Svart och vitt, Yin och Yang

Färgmässigt är det kontraster som gäller i badrummen under 2019, och framför allt den mest drastiska kontrasten av dem alla, svart och vitt. Svart och vitt är en kombination som alltid tilltalat esteter i alla åldrar och områden, och mycket i livet kan ju målas upp i svart och vitt. Kanske är det västvärldens fäbless för feng shui och asiatisk estetik som återspeglas i det ökade intresset för det svartvita. I Kina symboliseras ju som bekant universums och livets två kraftfält, Yin och Yang, just av färgerna svart och vitt. Snyggt är det i alla fall!

Andra färger som trendkännarna spanat in på är hämtade från naturen, som salviagrönt och vinrött. Även det mest stilrena badrum mår ju bra av att på sina ställen livas upp av en liten färgklick, så färger som accent är helt klart någonting som kommer att fortsätta växa under 2019.

Takdusch fortsatt populärt

Produktmässigt fortsätter takduschen att vara den badrumsattiralj som ökar mest i popularitet. En takdusch är snygg, och är dessutom ljuvlig att stå under. Att duscha med takdusch känns lyxigt, som att stå i ett porlande vattenfall, och kan liva upp den gråaste tisdagsmorgon i november.

orientaliskt kakel

På väggarna fortsätter vi använda kakel, men på senare år har något hänt med kakelplattorna. Allt fler skaffar kakel i olika färger och bygger upp egna mönster. Formerna på kakelplattorna har det också börjat experimenteras med. Geometriska former som pentagoner och romber gör att en kaklad vägg får ett helt annat liv och rörelse. Mönster med inspiration från arabvärlden kommer också stort.

Vi är rustade för 2019

Självklart finns många andra spännande och nya trender från badrumstillverkare och designers och vad som blir 2019 års stora grej vet vi först om ett år. Vi står dock redan nu redo att ta oss an det nya året med nya badrumsprojekt i Stockholm, såväl traditionella som experimentella. Variation i vardagen förnöjer ju, och variation är verkligen något man får som badrumsrenoverare!

Kompletta badrumsrenoveringar som höjer värdet på huset.16 Jan 2019