Badrumstrender 2022

Efter att ha tittat runt på bloggar, tillverkares hemsidor och läst vad olika trendspanare och experter säger har vi sammanfattat vad som kommer gälla på badrumsfronten under 2022.

Hållbara badrum

Att leva hållbart och klimatsmart blir mer och mer viktigt. Även när vi bygger och inreder våra badrum. De skall kunna stå och vara fina under lång tid, dagarna då vi renoverade vartannat år är förbi. Även kranar, badkar och toalettstolar är gjorda av material som är miljövänliga och är helst skaffade så att de spar på värme och vatten i största möjliga mån. Om du skall bygga ett badrum idag skall du tänka på att det ska kännas fräscht även om 10 år. Använd material som håller eller som får en vacker patina såsom betong, koppar, hampa och trä.

Naturliga material

Ta in skogen i badrummet! Just nu är skogens färger riktigt heta i badrum. Träfärgat kakel, furudetaljer och grön badrumsinredning ger lugn och ro. Även fina och naturliga material som sten och lera har en plats här. Skogsbad är på modet, det betyder att man går ut i skogen för att ta in trädens vibrationer och andas frisk luft. Att inreda sitt badrum med en skogskänsla är som en fortsättning på den trenden. Skogsbadrum är också en del av Japandi - inredningsstilen som blandar japansk och skandinavisk stil.

Personliga och extravaganta element

Att låta sin personlighet, sina intressen och erfarenheter speglas i inredningen har blivit allt mer populärt. Det behöver inte vara helt städat och kliniskt. Det är roligt och inspirerande med en annorlunda hemmagjord tvålskål hos hobbykeramikern eller med kakel som är handmålat av små händer hos barnfamiljen. Låt ert liv och era personligheter synas även i badrummet! Olika människor har behov av olika badrum. Vissa vill att det skall vara en stilla oas, hos andra är det en multifunktionell plats med både dusch och tvättmaskiner. Du behöver inte skämmas över att ditt badrum fyller den funktionen som du behöver utan var istället stolt!

Retrostil

Idag är det vanligt att behandla sitt badrum som vilket rum som helst och inreda det helt efter eget tycke och smak. Att göra helkaklade vita badrum känns väldigt 2000. Under de stora stamrenoveringsåren på 90-talet så revs helt fungerande kök och badrum från 50- och 60-talet ut för att bli mer generiskt “vita och fräscha”. Nu är det många som vill tillbaka till det stuket som fanns på badrummen när huset byggdes. Att göra om sitt badrum så det matchar den övriga inredningen och arkitekturen på huset är en bra och hållbar investering.

 

Kompletta badrumsrenoveringar som höjer värdet på huset.
11 Oct 2021