Doftljus i badrummet

Stort test av doftljus för badrummet

Badrummet idag är mer än någonsin tidigare en plats där vi kan ladda våra batterier. Med ytterst få sådana platser i våra hem så har badrummet blivit lite av den sista bastiljonen. Vi stressar mer idag och vi behöver platser där vi lägger undan mobilen, lägger jobbet åt sidan och hittar ett inre lugn. Ett genomtänkt och väl inrett badrum blir en plats för själslig rekreation.

För att slappna av på djupet så krävs det att fler än ett sinne blir tillfredsställt. I badrummet har vi det estetiska där en välbalanserad inredning och kloka - ofta naturliga - materialval ger oss en inre frid. Vi har känseln som tillfredsställs genom ett varmt bad eller en het dusch och vi har hörseln som uppfattar en lugnande musik i bakgrunden.

doftljus i badrummet

Saknas något? Luktsinnet, såklart. Även det sinnet måste ha sitt och då det finns en massa olika val inom detta så tänkte vi förenkla för dig. Detta genom att presentera resultatet av ett test där vi provat olika doftljus för badrummet och försökt att bena ut vilket som är bäst. Detta test kommer naturligtvis att bygga på vår egen, högst personliga, smak. Det får du acceptera och om du har en egen favoritdoft som saknas på listan så är det bara att köra vidare med det doftljuset i ditt badrum.

Dessa doftljus för badrummet är bäst

Ett doftljus är en lyxig liten detalj i badrummet som fyller två funktioner. Dels så ger det ett mysigt ljussken när man släcker ner sin övriga belysning. Dels så avger ett doftljus en härligt doft som ytterligare spär på upplevelsen av exempelvis ett varmt bad efter en stressig dag på jobbet.

Doftljus finns i olika prisklasser och vissa kan kosta långt över tusen kronor. Är dessa då bäst som en följd av detta? I vårt test så kommer de dyraste doftljusen inte på pallplatsen, men å andra sidan så är det vår personliga smak också. Doftljus och parfym kan jämställas i det avseendet: en parfym från ett större parfymhus kommer obönhörligen att ha en högre prislapp på sig än vad en parfym från en mindre producent har. Mer tid har lagts på att blanda samman alla dofter och fler parfymörer har varit inblandade i den kreativa processen.

Men, det kokar ändå ner till följande: smaken är som baken och varje individ har sina egna favoriter. Vill du lägga ner 1000 kronor på ett doftljus så är det ditt val. Whatever makes you happy!

Bäst i test - här är listan av doftljus i badrummet

  1. Rituals - Amsterdam Collection. Rituals har blivit en solklar favorit för många svenskar och på kort tid har man skaffat sig stora marknadsandelar. Serien Amsterdam Collection är lite av Rituals Magnum Opus. Med dofter av tulpaner, olika kryddor och japansk yuzu så skapas en unik, personlig doft i badrummet. Ljuset har en lång brinntid och kommer med en prislapp i mellanklassen. Etta, utan tvekan!
  2. Ikea - Osynlig. Byredos skapare och andlige ledare, Ben Gorham, har blivit ett namn inom parfymbranschen. Byredo är valet för den elegante, den sofistikerade och den medvetne - men även den med pengar i plånboken. Tacksamt är därför detta samarbete där Ben tagit fram en serie doftljus för IKEA där priset är synnerligen humant. Osynlig kommer i olika dofter och är placerade i en kruka som går att återvinna. Vår favorit är Basilika|Mint som ger en fräsch, harmonisk doft som ger energi.
  3. Woodwick | Warm Wool En klassiker. Woodwick har blivit en klar favorit där man utöver härliga dofter även bjuder på andra element i sina doftljus. Den breda veken knastrar i samband med att den brinner. Något som påminner om att ligga intill en brinnande brasa. Det ger harmoni. Doften i Warm Wool adderar ytterligare sådan: varm ull som blandas med olika blommer.
Kompletta badrumsrenoveringar som höjer värdet på huset.
23 Jun 2021