Tillfällig toalett - Enkel lösning som underlättar under renoveringen

Hur lång tid en badrumsrenovering tar är en fråga som egentligen är omöjlig att svara på. Allt beror på hur stor badrum det handlar om, hur omfattande renoveringen är samt vilka typer av material som ska användas. Klart står dock att en badrumsrenovering tar lite längre tid än vad många räknar med från början. Och; den måste ta den tid som krävs. I och med att det är ett känsligt område med mycket vatten så kan konsekvenserna av ett undermåligt jobb bli fruktansvärda där kostsamma vattenskador måste repareras.

“ Er vardagliga komfort påverkas under renoveringsperioden. Ni kan inte duscha, bada eller gå på toaletten på samma sätt som ni är vana vid ”

Som en liten fingervisning rent tidsmässigt så brukar man säga att ett badrum om 4 kvm som ska renoveras från grunden tar ungefär fyra veckor att genomföra. En annan sak som många inte riktigt tänker på är att en badrumsrenovering påverkar livssituationen.

Vardagens komfort blir lidande - du kan inte duscha, bada eller gå på toaletten på samma sätt som du vanligen gör. Där kanske det inte handlar om fyra hela veckor - men säg att det åtminstone gäller någon vecka (den firma du anlitar börjar förmodligen med att dra avlopp och koppla in toalettstolen). Hur ska ni då lösa det?

Köp en tillfällig toalett under tiden er badrumsrenovering pågår

Det finns primärt två stycken alternativ. En badrumsrenovering som äger rum i en BRF kan ofta nyttja den toalett som finns i den gemensamma fastigheten - den brukar ofta vara förlagd till källaren. I en villa så finns det ofta två stycken badrum och toaletter.

Skulle det inte vara så - ja, då återstår det alternativ vi ska titta närmare på här. Ett alternativ som för övrigt även fungerar bra i en lägenhet (för att slippa springa ner i källaren under nätterna): nämligen att köpa en tillfällig toalett.

“ Det är jobbigt att springa ner i källaren för att gå på toaletten nattetid. En tillfällig toalett underlättar lite. Kom ihåg att den är just tillfällig och den ska inte användas för evigt “

En tillfälligt toalett är en bra lösning som inte kräver så mycket skötsel och som är relativt luktfri. Du uträttar dina behov i behållaren, du fyller på med toalettströ - som du köpt hos samma återförsäljare - och du tömmer därefter plastkärlet då det är fullt eller då det luktar för mycket.

Att komforten påverkas av en pågående badrumsrenovering råder det inga tvivel om, men det handlar om att göra det bästa av situationen. Kom ihåg att en tillfällig toalett är precis vad det låter som - en tillfällig. Snart kan ni börja använda ert nya, fina badrum som vanligt igen.

 

 

Vi har lång erfarenhet av badrumsrenovering och kan skapa ditt drömbadrum

 

12 Dec 2017