Köp begagnad badrumsinredning | Enkla tips

Att renovera badrummet är roligt, spännande – och dyrt. I alla fall om man som många sneglar på lite lyxigare produkter till inredningen och de fasta installationerna. Att göra ett badrum så attraktivt som möjligt är alltid en god idé, faktum är att en badrumsrenovering alltid ökar en bostads värde markant, och ju bättre och snyggare den är genomförd, desto mer attraktiv blir bostaden.

”Vi människor vill gärna ha något som sticker ut för att en inredning ska kännas intressant, och vi vill även kunna påverka vår inredning efter vår personliga smak och preferenser”

Ett nyrenoverat badrum där man vridit och vänt på varenda krona och valt de billigaste lösningarna och produkterna blir förvisso funktionellt och säkert, men särskilt roligt blir det inte. Känslan blir lätt att det här kostade mycket mer än det smakade. Vi människor vill gärna ha något som sticker ut för att en inredning ska kännas intressant, och vi vill även kunna påverka vår inredning efter vår personliga smak och preferenser. Det är en önskan som inte försvinner bara för att man råkar ha en lite tunnare plånbok, eller är sparsam av sig.

begagnad badrumsinredning

Skapa en spännande helhet

Men hur gör man då, om man vill undvika de allra billigaste produkterna men ändå göra badrummet nytt, fräscht och exklusivt? Ja, vårt bästa tips är som rubriken antyder att titta på begagnatmarknaden. Om man bara släpper tanken på att allt i ett nyrenoverat badrum måste vara nyinköpt har man stora möjligheter att hitta spännande produkter till fantastiska priser. Det gäller allt från badkar och tvättställ till krokar och beslag.

Som erfarna badrumsrenoverare har vi många exempel på där vi hjälpt kunder att sätta samman element från en rad olika håll till en spännande och dynamisk helhet. När vi tar hand om en badrumsrenovering spelar de tingen roll för oss om grejerna är nya eller begagnade, funkar de och resultatet blir snyggt är det bara roligt att kunna hjälpa en kund att hitta sin personliga stil och dessutom göra det till ett bättre pris. Vi kontrollerar att det du köper begagnat håller måttet, vårt mål är ju att ditt nyrenoverade badrum ska vara lika säkert och funktionsdugligt som ett helt nytt badrum.

Vad kan du använda som du redan har?

Börja med att titta på om det är någonting du vill spara. Har du ett vackert gammalt badkar eller ett tjusigt vintage-spegelskåp finns ingen anledning att slänga ut dem bara för att badrummet ska renoveras. Spar istället det du är extra förtjust i och låt dessa saker vara utgångspunkten för ditt nya badrum.

Var hittar man begagnad badrumsinredning?

På köp- och säljsajter som Blocket och Tradera finns alltid en mängd badrumsprodukter till salu, både från privata säljare och företag. Vanligast är att någon renoverat sitt badrum och passar på att sälja allt. I den här kategorin kan det vara svårt att hitta pärlor, men letar man noggrant och har tålamod kan det hända att det dyker upp ett guldkorn här och var! En annan vanlig kategori är till exempel antikaffärer och samlare som säljer exklusiva detaljer som krokar, beslag, spegelskåp och så vidare. Här kan man hitta saker som sticker ut och ändå inte kostar mer än en ny, tråkig detalj från ett byggvaruhus.

begagnad förvaring i badrummet

För större grejer som badkar och tvättställ kan man dels söka på säljsajterna, men också besöka outlets och antikaffärer. Utgående produkter och andrasorteringar, som inte ens är begagnade, säljs ofta billigt i outlets och vissa butiker som säljer antikviteter och kuriosa kan ha hela avdelningar vikta åt just badrum eller kök. Här hittar du kanske de perfekta skåpluckorna, som vi sedan hjälper dig att anpassa till en lite billigare skåpstomme.

Kan allt köpas begagnat?

Ja, i princip allt kan köpas begagnat, dock kan det vara klokast (och inte särskilt dyrt) att köpa rör, golvbrunn vattenlås och dylikt nytt. Du bör naturligtvis kolla produkterna så att de inte har några skador, framför allt om du till exempel köper keramikplattor eller armaturer, men ser grejerna hela ut är det oftast inget fel. Vad gäller el ska du alltid låta en behörig elektriker kontrollera produkterna och sedan installera dem.

Vi hjälper dig

Vi hjälper dig såklart med att kontrollera att allt vi installerar åt dig är funktionsdugligt och håller god kvalitet. Vi har både snickare, våtrumstekniker och elektriker som jobbar tillsammans för att renovera ditt badrum till nystandard.

Väljer du att köpa badrumsprodukter begagnat har du tagit ett stort steg mot ett billigare slutpris. Arbetskostnaden reduceras ju med ROT-bidraget, så materialkostnaden är oftast den största posten vid en renovering. Kontakta oss om du vill ha fler tips på hur du kan renovera ditt badrum på ett både snyggt och billigt sätt.

Höj värdet på bostaden med en badrumsrenovering.12 Mar 2018