Låt dig inspireras av de nya badrumstrenderna

Är du trendmedveten eller en mer traditionell typ? Även inom badrum finns det nämligen trender som du kan välja att följa eller som du åtminstone kan inspireras av när du planerar ditt nya badrum.

Man behöver inte gå ”all in” för att hänga med i trenderna. Du kan plocka enstaka element som du väljer att använda i din egen badrumsdesign. Här får du några heta tips för året gällande badrumsinredning.

Hetaste badrumstrenderna 2017

Om man ska tro det som inredningsmagasin skriver och företag som tillverkar badrumsporslin och kakel visar i sina visningslokaler och kataloger så är det följande som är riktigt hett om du vill ha ett trendigt badrum år 2017.

1970-tal – Tro det eller ej, men 70-talet är tillbaka! Givetvis i en lite mer sparsmakad form än tidigare och med fokus på exklusiva material snarare än grälla kakel och grönt badrumsporslin, även om du  som är modig förstås kan använda såna detaljer för att sätta accenter. Men hellre en vägg eller ett golv där du tar ut svängarna än att köra mönster- och färgmix i hela badrummet. Färgen brunt går till exempel att integrera i form av snygg natursten eller skimrande mosaik. Marmor med mörka strimmor är ett hett tips om du söker något unikt för som bänkskiva till dina badrumsskåp eller varför inte klä in duschväggarna eller badkaret med denna typ av sten?

Mörkare färgtoner – Våga dig gärna på att välja exempelvis en mörkare gråblå eller grågrön färgton när du sätter accenter i badrummet. Detta kan antingen göras på en del av väggarna eller genom att välja mörka badrumsmöbler. Om du väljer att sätta färgaccenter på ytor som går lätt att måla eller lacka om går det enkelt att byta till en annan färgton om du skulle tröttna efter några år. Svarta badrumsmöbler med stram formgivning är det trendigaste tipset för dig som vågar ta ut svängarna lite mer.

Pastellfärger – Om du tycker att det känns för mörkt med de färgtoner som föreslås ovan, men vill gå ifrån det vita som hittas i var mans hem så kan du gärna välja en pastellton. Ljusrosa, ljusblått eller ljust mintgrönt är alla färger som går lätt att kombinera med snygga textilier och andra accessoarer. Ett par handgjorda keramikvaser eller skålar i en ton som harmonierar med färgen ger personlighet till badrummet.

Accessoarer i naturmaterial – Detta är ett riktigt bra tips då det inte påverkar själva badrumsinredningen. Välj gärna blomkrukor flätade i bast, en rustik träpall, häng upp en duschborste på träskaft och välj handdukar och mattor i naturnära färger. Gröna växter ger mer liv till badrummet – helst i hängkrukor med upphängningen gjord av grova rep eller liknande.

Unika kakelformat – Det finns fler format än det klassiskt rektangulära eller kvadratiska. Även om du vill ha ett stilrent och enkelt vitt badrum så kan du göra det unikt genom att till exempel välja kakel i hexagonform eller kanske en yta med rund mosaik. Det finns många spännande former som sätter accent utan att sticka ut för mycket.

Badrum att trivas i – Att göra badrummet till något mer än en plats där du duschar och borstar tänderna är trendigare än någonsin. Låt ditt badrum bli en wellness-oas så ligger du helt rätt 2017. För att uppnå det kan du till exempel välja att installera en regndusch eller ett badkar i unik stil när du gör din badrumsrenovering. Planera även för plats att sitta ner och slappa, till exempel en bänk vid badkarskanten.

Mer än bara kromat – De senaste åren har det blivit populärt att välja kranar, handtag och andra armaturer i mässing. Den trenden är något på tillbakagång, men ersätts istället av andra metallfärger och även svart. Att välja en annan färg än de kromade standardarmaturer som är vanligast kan göra stor skillnad även i ett enkelt badrum.

 

Vi har lång erfarenhet av badrumsrenovering och kan skapa ditt drömbadrum

 

29 Aug 2017