Passa på att renovera badrummet under semestern

En badrumsrenovering är ett omfattande projekt. Det är också en typ av renovering som verkligen inkräktar på bekvämligheten. Att leva vardagsliv i flera veckor utan att kunna duscha eller gå på toa är inte möjligt för den som inte har väldigt vänliga och generösa grannar, eller kan låna en bostad av vänner eller släktingar. En smart lösning kan vara att låta renovera badrummet under semestern och åka iväg på en resa. Det fordrar dock mycket god planering.

”Har man semester under sommaren kan det vara svårt att hitta lediga firmor som kan ta sig an en badrumsrenovering, som tar flera veckor att göra. Det gäller att vara ute i mycket god tid för att få allt att klaffa”

Att packa sina väskor, lämna nycklarna till hantverkarna och sedan sätta sig i bilen eller ta sig ut till flygplatsen är ett strålande exempel på begreppet ”slå två flugor i en smäll”. Varför inte passa på att låta renovera badrummet när man ändå inte är hemma? När man börjar planera märker man dock att det är mycket som måste tajmas. När kan man få tag i flygbiljetter? Var finns det lediga rum? Finns det några hantverkare som kan göra en badrumsrenovering under den aktuella perioden? Har man semester under sommaren kan det vara svårt att hitta lediga firmor som kan ta sig an en badrumsrenovering, som tar flera veckor att göra. Det gäller att vara ute i mycket god tid för att få allt att klaffa.

Svårt att veta allt i förväg

För att en badrumsrenovering ska kunna genomföras snabbt och effektivt måste all planering vara färdig långt innan renoveringsstarten. Om det finns produkter som måste beställas via nätet och levereras måste man göra detta i god tid, helst flera månader innan renoveringen. Med dagens svajiga postsystem kan det flera veckor att få allt som behövs levererat och om renoveringen redan är igång kan det innebära onödiga förseningar att behöva vänta in leverans av till exempel en ny duschblandare eller ett särskilt kakel.

nyrenoverat badrum i Stockholm

Du måste också skriva kontrakt med en renoveringsfirma i mycket god tid och tillsammans med dem planera renoveringen. Är du ute i god tid har du stor chans att hitta en firma som är tillgänglig under din semester, men ju längre du väntar, desto mindre blir chanserna.

Hur lång tid tar en badrumsrenovering?

Den vanligaste tidsangivelsen man brukar ange för en totalrenovering av ett badrum är fyra veckor. Men det kan göras fortare och det kan också ta längre tid. Allt handlar om hur bra renoveringen planeras och om alla beslut är fattade när renoveringen väl kommer igång. Väljer man en firma som kan ta sig an alla momenten, från el och VVS till plattsättning, målning och så vidare, så går det fortare.

Totalentreprenad bästa lösningen vid badrumsrenovering

Det är många moment som ska utföras vid en badrumsrenovering, och flera olika hantverkare som behövs. Vill man inte ringa runt till flera olika hantverkare och själv synkronisera deras arbete är det bäst att anlita en firma som utför totalentreprenad.

Vi utför totalentreprenad på badrumsrenoveringar i Stockholm med omnejd. Det innebär att du bara skriver ett kontrakt med oss, och vi tar hand om alla moment vid renoveringen och synkroniserar arbetet så att det inte ska uppstå någon dödtid. Det gör att renoveringen både blir billigare och går snabbare. Gör vi dessutom renoveringen när du och familjen är bortresta på semester så har vi goda chanser att få renoveringen klar på bara ett par veckor.

Kompletta badrumsrenoveringar som höjer värdet på huset
17 May 2019