Renovera badrummet med liten budget | Spartips

Att renovera badrummet är ett projekt som ofta förknippas med höga kostnader. Och visst är det dyrt att renovera badrummet jämfört med andra delar av bostaden (med undantag av köket, som också brukar kosta mycket att renovera). Men att renovera badrummet är också den åtgärd som mest ökar bostadens värde. Många som letar efter ny bostad tittar på just badrummet först. Om det är i nyskick så spelar det mindre roll om det finns andra renoveringsbehov. Så du bör alltid tänka på en badrumsrenovering som en investering, som i längden gör att du kommer att tjäna pengar.

”Som professionella badrumsrenoverare kan vi med fog påstå att det går utmärkt att renovera badrummet även med en mindre budget. Det handlar bara om att göra prioriteringar”

Den initiala kostnaden kvarstår dock, och vill du inte ta ett stort banklån för att renovera badrummet får du kanske nöja dig med en lite mindre budget. Som professionella badrumsrenoverare kan vi dock med fog påstå att det går utmärkt att renovera badrummet även med en mindre budget. Det handlar bara om att göra prioriteringar. Vilka områden bryr du dig mest om? Är utseende viktigare än funktion eller tvärtom? Kan ni nöja er med ett billigare kakel mot att ni får ett snyggt tvättställ? Här kommer några saker som vi rekommenderar alla att tänka på när det handlar om budget för badrumsrenoveringar.

Mycket ska få plats i en budget

Att tänka på budgeten som en låda, där en viss mängd saker ska få plats, är en metod som fungerar bra för många. Allt ska ner i lådan; vitvaror, material, kakel, arbetskostnad och så vidare. Att ta in offerter är viktigt, så att du vet vad arbete kommer att kosta och kan välja material och produkter utifrån det. Vi kan utifrån information om badrummet erbjuda en detaljerad offert med alla kostnader inräknade och med avdrag för ROT. Vi erbjuder totalentreprenad, vilket innebär att vi kan ta hand om allt som behövs för en fackmässig badrumsrenovering, inklusive elinstallationer. Att välja totalentreprenad gör att du redan på planeringsstadiet får en bra vild av vad själva arbete kommer att kosta, vilket är guld värt när budgeten är begränsad.

Kvalitet ställs mot estetik

När du ser hur mycket arbetskostnaden blir, kan du se hur mycket plats du har kvar i lådan. Har du råd med både det fina marmortvättstället och mosaik på väggarna? Ofta får man börja kompromissa med sitt drömbadrum, och här vill vi komma med ett råd. Om du inte kan få den vackra mosaiken eller den lyxiga badrumsspegeln, välj då alternativa produkter som ser enklare ut men som håller hög kvalitet, i stället för en billig produkt som försöker efterlikna en lyxigare produkt till utseendet. I den senare kategorin kan du råka ut för riktigt dålig kvalitet, och det kommer att synas redan efter några år.

Produkter som både håller hög kvalitet och är tillverkade i vackra material är dyra, så enkelt är det. Tänk i stället på att du alltid kan göra ditt badrum fint genom att välja vackra textilier och andra accessoarer. De tär en betydligt billigare väg att gå och gör att du då dessutom kan satsa på enklare, kvalitativa badrumsprodukter. Att göra badrummet hållbart är mycket viktigt, viktigare än att det ser lyxigt ut för stunden.

Köpa begagnat

Det kan absolut löna sig att leta efter badrumsprodukter på till exempel Blocket. Många som renoverar badrum gör sig av med jättefina saker helt i onödan, och då gäller det att passa på. Att köpa något begagnat, men som ändå är i bra skick, kan vara en riktigt bra affär och dessutom göra att man får ett personligt och unikt badrum. Vi kan alltid göra en funktionsbesiktning av produkterna innan vi installerar dem, för att se att de är säkra och håller måttet.

Kompletta badrumsrenoveringar som höjer värdet på huset
1 Mar 2019