Rensa avloppet utan besvär

Att få stopp i avloppet är irriterande, och kan ge upphov till obehagliga dofter i både kök och badrum. Men lyckligtvis är det ganska enkelt att bli av med stopp i avloppet. Vi tänkte här ge några tips på miljövänliga lösningar som gör att du kan få bort en propp i avloppet utan att behöva skruva loss vattenlåset.

”Genom att sätta en liten sil i avloppet som samlar upp hår, tvålrester och annat innan de far ner i rören kan du minimera risken för att det ska uppstå en propp”

För att sedan slippa problem med stopp i avloppet finns det några enkla saker du kan göra. Proppar uppstår nästan alltid av tappat hår, som samlas nere i golvbrunnen eller i vattenlåset under handfatet. Håret blandas med fett från skönhetsprodukter, tvål och annat och blir till slut till en propp. Genom att sätta en liten sil i avloppet som samlar upp hår, tvålrester och annat innan de far ner i rören kan du minimera risken för att det ska uppstå en propp.

Använd inte kemikalier!

Det första du ska tänka på när det kommer till att rensa avloppet är att inte använda dig av de starka kemikalier med detta syfte som finns på marknaden. Det finns ingen anledning att använda miljöfarliga produkter i avloppet för att rensa en propp, det går oftast minst lika bra med produkter som du har hemma i skafferiet, som dessutom är långt mer miljövänliga. Frätande kemikalier kan skada både dig och avloppet, så avstå från dessa.

Lösningar för att rensa avloppet

Med hjälp av saker du antagligen har hemma i skafferiet kan du lätt lösa upp en propp i avloppet i badrummet eller i köket. Börja med att blanda bikarbonat med lite salt, några matskedar bikarbonat räcker. Häll sedan ner denna blandning i avloppet och häll därefter ner en skvätt ättika. Detta sätter igång en kemisk reaktion som löser upp proppen. Det bubblar och fräser och det får de gärna göra ens stund. Efter ett tag häller du sedan på kokande vatten och förhoppningsvis följer då den upplösta proppen med vattnet ner i avloppet.

En alternativ blandning är bakpulver och vinäger, som du rör ihop till en liten pasta och klickar ner i avloppet. Låt verka några minuter och häll sedan på med kokande vatten. Klart!

Om du inte lyckas bli av med stoppet

Om du har ett ordentligt stopp, som sitter för djupt för att rensas genom att rensa golvbrunnen eller vattenlåset, så kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig. Ibland måste man högtrycksspola avloppet för att bli av med stopp och då har vi de rätta maskinerna och verktygen för jobbet. Var sedan noga med att följa de råd vi nämnde ovan om hur du kan förhindra framtida stopp i avloppet!

Kompletta badrumsrenoveringar som höjer värdet på huset
6 Apr 2019