Skaffa smart förvaring i ditt badrum

En sak som ofta är påfallande i badrum är att de lätt upplevs som röriga och därmed också blir mindre inbjudande. Att ett badrum blir rörigt är inte så konstigt - det är trots allt ett rum som används flitigt och av alla familjemedlemmar. Någon duschar slänger handduken på golvet, någon byter om och låter sina kläder ligga och en tredje person sminkar sig och låter necessären stå kvar på handfatet.

“ Smart förvaring i ett badrum handlar om att ta tillvara på den yta man har. Utnyttja höjden, använd vinklarna och platsbygg om det krävs “

Det första steget för att slippa röran handlar alltså om att ta eget ansvar och ta reda på efter sig. Ett steg i detta är att erbjuda bättre förvaring. Badrummet är - liksom exempelvis hallen - en yta som kräver bra förvaring; man behöver exempelvis hängare för handdukar, man behöver skåp att ställa smink, hudkrämer och annat i och man behöver hyllor där schampo, balsam och tvål kan ställas.

förvaring i badrummet i smarta skåp

Det som är svårt gällande badrummet och förvaringen i ett sådant är ofta det faktum att man har en begränsad yta att arbeta med. Något som gör att man måste vara lite listig, ta tillvara på den givna ytan och använda sig av smart förvaring i sitt badrum.

Här är några enkla tips för smartare förvaring

Vi tänkte visa på några tips som kan vara användbara och som kan ge smartare förvaring i ditt badrum. Enklast blir om vi tar dessa i punkter:

  • Använd höjden. Allting behöver inte ligga på en nivå som man når på. Det går utmärkt att sätta upp hyllor lite högre upp och därmed också få ett luftigare badrum.

  • Förvaring vid badkaret. De flesta ställer sitt badkar med ena kortsidan mot en vägg. Vi skulle säga att det är en perfekt yta att komplettera med ett mindre djupt skåp - eller med öppna hyllor. Sätt ett skåp ovanför den delen - men se till att du har plats för ditt huvud då du ligger i badkaret.

  • Skärma av - med skåp. Varför inte skärma av exempelvis toaletten med en skiljevägg där den ena sidan har plats för förvaring och den andra sidan - den man ser då man kommer in i badrummet - är kaklat? Ta hjälp av en snickare för att platsbygga.

  • Krokar och hinkar: Hänger du upp snygga, matchande hinkar på krokar så har du löst en stor del av problemet med röran i badrummet. I hinkarna - eller korgar, om du föredrar det - kan du lägga allt ifrån rakhyvlar, hudvårdsprodukter och exempelvis smink.

  • Rulla handdukarna. Sätter du en hylla högt upp så kan du med fördel placera handdukar på denna. En snygg - och yt-besparande - lösning är att du istället för att vika dessa väljer att rulla dem.

  • Tvättmaskin och torktumlare på varandra. Staplar du tvättmaskinen och torktumlaren på varandra - gärna i ett skåp - så får du dels ett mer estetiskt tilltalande badrum och dels också mer yta vid sidan av.

  • Planera professionellt. Det är ingen dum idé att anlita en inredare för att planera ditt badrum och därigenom maximera ytan. I synnerhet inte om du planerar att bygga ett helt nytt. Ett par professionell ögon - som ser lite utanför boxen - kan vara exakt det som krävs för att lyckas få ett badrum där allt ryms; men där det inte syns.

 

 

Vi har lång erfarenhet av badrumsrenovering och kan skapa ditt drömbadrum

 

4 Jan 2018