Stort test av badrumsvågar

Vilken badrumsvåg (personvåg) ska man välja?

Här har vi testat fem riktigt bra badrumsvågar och jämfört deras för- och nackdelar. Designen är givetvis en viktig del, detta i kombination med funktion samt tilläggstjänster, hållbarhet och pris. Är du intresserad av en snyggare high tech-variant eller behöver du endast en simplare modell för enklare vägning?

Test av badrumsvågar:

  1. Withings Body+. Denna våg blir bäst i test för oss. En våg med ett överkomligt pris som slår flera dyrare varumärken på fingrarna. Installationen är enkel, mätvärdena exakta och designen är elegant. Enda nackdelen är att det skulle vara bra med ett uppladdningsbart batteri.

  2. Withins Body Cardio. En toppmodell när det handlar om vågar i det dyrare premium-segmentet. De stora plusen är det uppladdningsbara batteriet som räcker länge på en laddning, samt den genomgående höga kvaliteten och mycket exakta mätvärden. Den något struliga analysfunktionen är ett minus.

  3. Garmin Index Smart Scale. En pålitlig våg som är perfekt för dig som redan kör med pulsklocka eller aktivitetsmätare från detta varumärke. Vågen levererar stabila mätvärden och stack ytterst sällan iväg med felmätningar. Bra uppkoppling, men snålt med extratjänster.

  4. Garmin Index S2. En väl designad våg med bra exakthet och många intressanta mätvärden. En bra våg om du är van vid varumärket och vill uppdatera dig. Men den kunde ha haft ett uppladdningsbart batteri och ett mer öppet och användarvänligt smart system.

  5. Omron HN-289. Detta är en snygg, smidig och lättanvänd våg som dock tyvärr slarvar med det allra viktigaste - den visar emellanåt fel vikt har påtagligt kort batteritid. Ibland kan den dessutom varna för lågt batteri när det finns mycket kraft kvar. Men en helt okej våg om man har en mindre budget och inte ställer några större krav.

Extrafunktioner för badrumsvågar

BMI: En våg som mäter BMI visar på din eventuella över- eller undervikt genom att jämföra din vikt med din längd.

Fettmätning: Vågens mätutrustning skickar här en svag ström (bioimpedans) genom kroppen för att undersöka hur mycket fett du har. Detta är ingen 100-procentigt precis metod, men den ger ett bra riktvärde.

Bioimpedans: Med hjälp av denna metod kan man även mäta hur mycket kroppens vatten, ben och muskler väger. Kan vara intressant att ha koll på om man är intresserad av sin kropp.

Kontakt med smartphone eller surfplatta: Detta är en ny detalj som gör det enklare att hålla koll på vikten och andra värden. Vågen kan skicka värdena via Bluetooth eller Wii till en mobilapp eller en internettjänst. Du kommer med denna hjälp att slippa skriva upp dina uppgifter.

Kompletta badrumsrenoveringar som höjer värdet på huset.
16 Aug 2021