Stylingtips för badrummet

Badrummet är en plats med många funktioner. För vardagslunken, de stressiga måndagsmorgnarna, men även för de avslappnade söndagseftermiddagarna när man vill rå om sig själv och samla kraft inför den nya veckan. I badrummet ska man kunna sminka sig, borsta tänderna, gå på toa, duscha efter träningen och ta långa sköna bad. För ett rum med så många användningsområden behöver man tänka lite extra på inredningen.

”Många väljer en enkel lösning när de ska styla sitt badrum och tänker minimalistiskt. Vi menar dock att 2018 är det dags att ta ut svängarna och våga lite mer”

Många väljer en enkel lösning när de ska styla sitt badrum och tänker minimalistiskt; rena ytor, mycket vitt och inget onödigt krimskrams. Inget fel med det förutom att det kan upplevas som ganska tråkigt i längden. Alla är dock olika och vissa föredrar den strama stilen. Kakel på golv och väggar och enkel men snygg inredning från IKEA, så ser det ut i många badrum i Sverige. Vi menar dock att 2018 är det dags att ta ut svängarna och våga lite mer.

Sätt färg på tillvaron

Det finns så mycket man kan hitta på i ett badrum bara man ägnar det lite omsorg. För det första kan lite färg verkligen piffa upp. Vi menar dock inte att man måste måla eller tapetsera i badrummet, ofta kan det räcka med textilier och duschdraperi för att skapa stämning. Just nu är naturnära färger som grått och grönt populärt, och även metaller som koppar.

växter i badrummet

Växter är en annan detalj som verkligen höjer trivselfaktorn i badrummet. Här passar ormbunkar och andra växter som trivs i fuktiga och ljusfattiga miljöer bra. Komplettera med färska snittblommor på helgerna eller när ni får besök. Växter ger syre och bidrar till en hälsosammare miljö i badrummet. Dessutom doftar de gott.

Mysfaktorn i topp

Gillar man att ta det lugnt kan man göra om sitt badrum till ett veritabelt hemmaspa. Massagebadkar, mysig belysning och en snygg mosaik på någon av väggarna kan få ditt badrum att se ut som Centralbadet och bli en plats att längta hem till när du är på väg från jobbet en regnig tisdag i november. Mosaik på golv och väggar finns i många varianter och kvaliteter och är relativt lätta att sätta upp själv, även på befintligt kakel

Ett massagebadkar i badrummet är ett måste om du gillar att omslutas av vatten och bara ta det lugnt. Ett bra massagebadkar kostar en del, men det är definitivt en investering till bostaden. Massagebadkar finns för både en och två personer och har ni ett stort badrum är det helt klart värt att satsa på en större variant.

Ljus från många källor

Vad gäller belysning gäller det att tänka variation. Det måste finns ordentligt sminkljus vid badrumsspegeln, både från sidorna och uppifrån. En ljusram runt badrumsspegeln ger bra ljus, men ska även kompletteras med starkt ljus uppifrån. När man badar eller av någon annan anledning vill ha ett mjukare ljus kan man komplettera med fina lampetter som man hittar i någon antikaffär. Detta att blanda gammalt och nytt är ett stylingtips som alltid funkar. Det ger en frihetskänsla att allt inte kommer från samma ställe och är stöpt i samma mall. Våga blanda och ge så känns badrummet roligare!

En investering för framtiden

Att styla badrummet är även bra ekonomiskt. Ett mysigt, personligt stylat badrum i bra skick är en riktig värdehöjare på bostaden. Enligt många mäklare gör ett nyrenoverat och fint stylat badrum att bostaden får fler spekulanter och att priset trissas upp. Du kan därför räkna med att de pengar du lägger ner på att skapa ett mysigt och kvalitativt badrum kommer tillbaka vid en eventuell försäljning av bostaden.

Kompletta badrumsrenoveringar som höjer värdet på huset.22 Sep 2018