Smarta toalettskåp

Inredningen och framför allt vilka produkter man väljer har stor betydelse för känslan i ett badrum, inte minst när utrymmet är begränsat.

En badrumsrenovering är ett bra tillfälle att skapa en lite snyggare, smartare och mer praktisk inredning. En enkel produkt som ett toalettskåp kan ju ha hundratals olika utformningar och vara mer eller mindre snygg och praktisk. Här tar vi en titt på några saker som kan vara bra att tänka på när du ska välja ett nytt toalettskåp till badrummet.

”Med en spegellucka som används för morgontoaletten kan sminkljus vara ett mycket lyckat tillval. Flyttbara hyllplan är en annan detalj som man kan känna sig tacksam för när familjens behov ändras”

För det första ska du förstås tänka på funktionen. Vad är viktigt? En spegel på luckan är väl i det närmaste standard, men har du en spegel på annat håll i badrummet kanske den inte är absolut nödvändig. Med en spegellucka som används för morgontoaletten kan i så fall sminkljus vara ett mycket lyckat tillval. Eluttag i toalettskåpet uppskattas också av många på grund av möjligheten att koppla in en rakapparat, trimmer eller laddare till den elektriska tandborsten. Flyttbara hyllplan är en annan detalj som man kan känna sig tacksam för när familjens behov ändras.

När utrymmet kräver smarta lösningar

I Stockholm är det inte ovanligt att badrummen är små, och ibland är de väldigt små. Då ställs förstås större krav på smart inredning som packar in många funktioner på en liten yta. Ett badrumsskåp är ofta rektangulärt och högre än det är brett, men kanske passar en annan form bättre? Det finns toalettskåp med andra former, även om de inte är lika vanliga. Det finns också toalettskåp som är djupare eller grundare än genomsnittet. Mät ytorna ordentligt i badrummet, så vet du vad du som gäller när du letar efter det perfekta toalettskåpet till ditt nya badrum.

Sminkljus och flyttbara hyllplan

Att ha en ljusslinga runt toalettskåpet ger ett naturligare ljus, som kompletterar bakgrundsljuset från resten av badrummet, till exempel taklampan. Det gör att ljuset känns naturligare och det blir lättare att sminka sig. Denna typ av ljus kallas därför sminkljus, och det blir alltmer populärt som extrautrustning på toalettskåp.

smart toalettskåp

En annan detalj som många efterfrågar är toalettskåp med flyttbar inredning. Att kunna flytta runt hyllor och lådor och dela upp skåpet är viktigt för många, inte minst barnfamiljer, och det ger även möjlighet till förändring när det behövs.

Platsbyggd badrumsinredning – skräddarsydda lösningar

Om du vill kan vi hjälpa dig att platsbygga ett toalettskåp inför din badrumsrenovering. Du får då ett skåp som helt och hållet är anpassat efter badrummet och familjens behov. Vi kan bygga ett skåp efter dina ritningar, eller komma med förslag på hur skåpet ska se ut. Du väljer själv om du till exempel vill ha eluttag, sminkljus eller någon annan funktion - vi har den kompetens som behövs för att skapa ett toalettskåp helt utifrån din smak och dina behov. Välkommen att höra av dig!

Kompletta badrumsrenoveringar som höjer värdet på huset
4 Dec 2019